Achter de schermen bij ‘Kom verder’ werken experts met jarenlange ervaring aan de opdrachten, artikelen, werkboeken en stappenplannen. Wil je weten wie dit zijn en wat ze doen in het dagelijks leven en voor ‘Kom verder’? Hieronder stellen ze zich aan je voor.
De mens achter
het medewerkersportal
Ik ben een coachende bedrijfsarts. Vanuit holistisch perspectief laat ik de medewerker zelf de regie houden en in balans te zijn.
Jurriaan Penders, bedrijfsartsVoor ‘Kom verder’ was ik betrokken bij het totale concept en schreef ik artikelen. Mijn doel: jou helpen om gedragsverandering voor elkaar te krijgen. Het is leuk om er als enthousiaste en bevlogen bedrijfsarts voor te zorgen dat medewerkers gezond aan het werk kunnen blijven.
Sinds mijn promovering in 2010 houd ik me bezig met stressklachten en mentale weerbaarheid. Voor bedrijfsartsen schrijf ik over psychische klachten bij medewerkers.
Rob Hoedeman, bedrijfsartsVoor ‘Kom verder’ werkte ik mee aan de podcasts. De afgelopen twee jaar werkte ik aan mijn boek over burn-out en mentale weerbaarheid voor Arboprofessionals. Ik beschik over heel wat kennis wat ik daarover kan delen en ik hoop dat dit medewerkers helpt.
Ik begeleid medewerkers die om diverse redenen vastlopen in hun functioneren op werk of in hun privéleven.
Sandra Bleyenberg-de Korte, arbeid- en organisatiepsycholoogVoor ‘Kom verder’ heb ik stappenplannen gemaakt. In mijn werk zet ik kortdurende trajecten op om met positieve, oplossingsgerichte psychologie mensen te helpen. Doel is het voorkomen van verzuim of de verzuimduur verkorten.
Ik word er blij van als mensen weer positief de toekomst tegemoet gaan. En erop vertrouwen dat zij met behulp van de nieuwe inzichten en adviezen lastige situaties het hoofd kunnen bieden.
Ik hou ervan om de mentale (veer)kracht van mensen te versterken.
Nicole Noyons, psycholoog en coachVoor ‘Kom Verder’ ben ik aan de slag gegaan met de stappenplannen. Mijn expertise over loopbaancoaching kwam daarbij goed van pas. Het doel: zelf aan de slag gaan met gedragsverandering of prettig aan het werk zijn. Het is laagdrempelige dienstverlening die goed preventief ingezet kan worden.
Ieder mens beschikt van nature over alles wat hij nodig heeft om obstakels te overwinnen.
Jan Machek, senior- en stafpsycholoogVoor ‘Kom verder’ heb ik de stappenplannen over bevlogenheid en burn-out geschreven. In het dagelijks leven ontwikkel ik samen met collega’s behandelprogramma’s en oplossingen voor werknemers met psychische klachten. Daarnaast begeleid ik mensen met uiteenlopende mentale klachten en problemen. Soms klein, soms groot, de ene keer werkgerelateerd en de ander keer volledig in de persoonlijke sfeer.
Ik vind het belangrijk dat medewerkers zelf de regie nemen op hun inzetbaarheid. Waarbij de werkgever invulling geeft aan de randvoorwaarden om dit te doen.
Ed Moolhuizen, directeur medische zakenHet goede gesprek voeren is heel belangrijk. Voor ‘Kom verder’ heb ik kennis en informatie geleverd over hoe je dit doet. En meegewerkt aan alle korte opdrachten. Het mooie van dit platform is, dat iedereen met zijn eigen expertise bijdraagt aan het groter geheel. En jij op die manier iets heel moois voor elkaar krijgt, namelijk de gedragsverandering die jij belangrijk vindt.
Mijn expertise is de vertaling van de wetenschap naar de praktijk.
Gaby Reijseger, senior adviseur arbeid & organisatieVoor ‘Kom verder’ werkte ik mee aan verschillende podcasts. Vanuit mijn wetenschappelijke kennis op het gebied van gezond werken en arbeidsmotivatie. En vanuit mijn realistische kijk op de weerbarstige praktijk. Ik hoop dat deze podcasts bij de medewerkers een zaadje planten. Dat medewerkers zelf de teugels in handen nemen en keuzes maken die niet alleen in het belang zijn van het individu, maar ook van de organisatie.
Ik hou me bezig met de wederkerige invloed tussen mens en werk.
Eelco Jongenburger, senior adviseur arbeid & organisatieVoor ‘Kom verder’ schreef ik de artikelen voor Motivatie. In het dagelijks leven geef ik vorm aan en begeleid ik interventies die bijdragen aan betere verbindingen tussen mens en werk. Zoals trainingen of coaching. Maar ik begeleid ook trajecten die organisaties zelf opzetten en implementeren. Het mooie hier aan is dat mensen, teams en organisaties zich van negatieve ballast kunnen ontdoen en dat er daardoor meer rendement, positiviteit en effectiviteit ontstaat.
Ik help organisaties bij het vergroten van de inzetbaarheid van hun mensen.
Joris den Hollander, adviseur leiderschap en inzetbaarbeidVoor ‘Kom verder’ werkte ik mee aan de korte opdrachten. Als adviseur help ik organisaties bij het vergroten van de inzetbaarheid van hun mensen. Door onderzoek, advies en training. Ook schrijf ik artikelen en maak ik podcasts voor het leiderschapsplatform www.leiderschapeninzetbaarheid.nl. Het is leuk om met nieuwsgierige en kritische vragen de ander inzicht te geven in wat er speelt, om daarna mee te denken wat nodig is om een volgende stap te zetten richting een sterkere inzetbaarheid.
Ik wil mensen laten inzien dat zij zelf veel kunnen doen om hun situatie te veranderen. En, beter nog, zich te versterken.
Edward van Glabbeek, bedrijfsartsVoor ‘Kom verder’ heb ik verschillende podcasts opgenomen. Over uiteenlopende thema’s die ik dagelijks bespreek met medewerkers in mijn spreekkamer. Ik geef inzicht in wat je als medewerker zelf kunt doen om dingen te veranderen. Ik laat zien dat ze aan meer knoppen kunnen draaien en de focus van het probleem af moeten halen. Het leuke hiervan is dat mensen echt veranderen, omdat ze zelf tot de conclusie komen dat zij zelf er iets aan kunnen doen.
Ik geef mensen graag dat extra zetje om in beweging te komen en ze zelf dingen te laten veranderen.
Marjanne Bouwmeester, bedrijfsmaatschappelijk werkerVoor ‘Kom verder’ nam ik podcasts op. Hiermee hoop ik dat mensen in beweging komen om zelf aan de slag te gaan met hun uitdaging. Of dat het ze net dat zetje krijgen om misschien meer hulp te zoeken bij bijvoorbeeld een coach.
Het is mooi als mensen zelf inzien hoe ze een probleem kunnen oplossen. Dat doe ik niet alleen door met hen te praten, maar ook door met ze te wandelen of ze een opdracht te geven.
Ik adviseer organisaties over duurzame inzetbaarheid van medewerkers.
Mike Broxterman, senior vitaliteit- en gezondheidsdeskundigeHet allerleukste aan het meewerken aan ‘Kom verder’ was om de vertaalslag te maken vanuit mijn ervaring naar activiteiten die aansluiten op persoonskenmerken van medewerkers. Met als invalshoek wat echt meerwaarde heeft voor de medewerker op het gebied van gezond, gemotiveerd en competent werken. In een taal die iedereen begrijpt.
Ik vertaal wetenschappelijke kennis naar inzichten die praktisch toepasbaar zijn voor iedereen. Zodat jij weet hoe je ervoor staat.
Laura Berger, Consultant Research & Business DevelopmentVoor ‘Kom verder’ heb ik – samen met mijn collega’s – de vragenlijst voor de Onboarding en Test jezelf opgezet om het portaal voor jou te personaliseren. De terugkoppeling komt ook uit onze koker. Hiermee krijg jij een goed inzicht in hoe je er momenteel voor staat en wat je actief kunt doen om nog beter in je vel te zitten. Daarnaast ben ik actief betrokken geweest bij de totstandkoming van uitdagingen, stappenplannen, podcasts en polls.
‘Kom verder’ is zo ingericht dat jij zelf aan de slag kunt met de uitdagingen die jij belangrijk vindt. Kom je er toch niet helemaal uit? Dan staan de professionals van MijnCoachlijn voor je klaar.
Benieuwd hoe jij ervoor staat?
Activeer nu je account en kom verder. Houd voor het aanmelden de licentiecode die je van je werkgever hebt gehad bij de hand.
Van betekenis doordat we onze krachten bundelen
‘Kom verder’ wordt jou aangeboden vanuit een nauwe samenwerking van de werkmaatschappijen van HumanTotalCare: ArboNed, HumanCapitalCare en Focus. Wij hebben allemaal onze eigen expertise. Door onze kennis te bundelen, kunnen we jou het beste helpen om gezond en gemotiveerd te werken, met de juiste kennis en vaardigheden.
Onze overtuiging
HumanTotalCare en haar werkmaatschappijen zijn er van overtuigd dat werkenden die gezond, gemotiveerd en competent zijn, van betekenis zijn. Van betekenis zijn voor de maatschappij, voor de organisatie waarvoor ze werken, voor elkaar en voor zichzelf. Wat is er nu mooier dan van betekenis zijn voor iemand?
Het voeren van eigen regie over je werkzame leven is daarbij randvoorwaardelijk. Zodat je – gegeven je mogelijkheden – werk doet dat je leuk vindt, dat je kunt, waar je goed in bent en dat past in het leven dat je leidt.
Jouw werkgever faciliteert jou met dit portaal ‘Kom verder’ in het gezond, gemotiveerd en competent aan het werk zijn en blijven, gegeven jouw mogelijkheden, uitdagingen en ambities.